Niedawno obchodziliśmy Dzień Ojca. Z tej okazji, w imieniu dzieci zrobiłam mężowi tort w kształcie serca.
Po raz pierwszy do wykończenia tortu użyłam polewy lustrzanej mirror glaze.
Fajny przepis na polewę mirror glaze znalazłam na stronie: mojewypieki.com
Przygotowanie polewy nie jest wcale takie trudne. Wystarczy trzymać się określonych zasad, czyli tort musi być dobrze schłodzony ( co najmniej dwie godziny w zamrażarce), polewa powinna być schłodzona do temp.ok. 35 st.C.
Dobór barwników to już sprawa indywidualna, ja użyłam firmy Wilton Icing Colors.
Na moje serduszko przygotowałam polewę w dwóch kolorach. Najpierw na całe serce wylałam czerwoną polewę, następnie dodałam czarną, ale tylko na prawą połowę serca.
Tę także stronę oprószyłam złotym pyłkiem do dekoracji tortów i udekorowałam świeżymi malinami i poziomką.
Moja rodzinka zachwyciła się tym tortem nie tylko wizualnie. Serduszko smakowało wyśmienicie.
Pozdrawiam, Izabela
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz