Składniki
4 szklanki mąki
kostka drożdży
około 350 ml ciepłej wody
1/3 szklanki oleju
1 jajko
1 łyżeczka soli
Zioła prowansalskie do posypania bułeczek (ja dodaje przyprawę do bruschetty Prymat)
1 jajo (roztrzepane) do posmarowania bułeczek przed pieczeniem.
Składniki na farsz
Fix Knorr sos w proszku do spaghetti Bolognese,
Kilka plasterków szynki gotowanej, pociętej na paseczki lub jak ktoś woli w kosteczkę.
250 gram starkowanego sera mozzarella
Do miski wsypać mąkę, drożdże i sól, wymieszać. Dodać ciepłą wodę, olej i jajko, wszystko połączyć i dokładnie wyrobić ciasto. Odstawić przykryte w ciepłe miejsce na 30 minut.
Fix Knorra wymieszać z 250 ml. wody, zagotować i pozostawić do ostudzenia.Po ostudzeniu połączyć z szynką i mozzarellą.
Ciasto podzielić na kulki, każdą rozwałkować na placuszek, nałożyć farsz, zlepić i uformować bułeczki.
Bułeczki ułożyć w blaszce obok siebie, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać ziołami. Piec na termoobiegu 180 st. C około 20- 30 minut, bez termoobiegu 200st. C
Zapraszam na mój profil na instagramie.
Pozdrawiam, Izabela
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz