sobota, 7 grudnia 2013
Ciasteczka maślane
Ciastka maślane
175 g miękkiego masła
400 g mąki
200 g cukru
2 jaja
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać jaja i ekstrakt waniliowy, wymieszać.
Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i solą.
Wyrobione ciasto podzielić na dwie części, z każdej uformować kule,
owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na około 60 minut.
Wyjąć z lodówki i rozwałkować na grubość około 4 mm.
Piec w temperaturze 170ºC przez około 12 minut. Studzić na kratce.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz