Wychodzi bardzo puszyste i wilgotne,
Bardzo ladnie sie prezentuje,opruszone cukrem pudrem.
Ciasto wylane na blache przed upieczeniem |
Ciasto po upieczeniu. |
Skladniki:
4 jajka
1 1/2 szklanki cukru
2 1/2 szklanki maki
3 lyzeczki proszku do pieczenia
1 szklanka zimnej wody
1 szklanka oleju
3 lyzki kakao
3 lyzki maki
5 kropli ekstraktu waniliowego
Jaja ubic z cukrem na puszysta mase,nastepnie dodac przesiana make,proszek do pieczenia,
wode i olej.Ciasto podzielic na dwie czesci.
Do jednej dodac 3 lyzki maki ,a do drugiej 3 lyzki kakao.
Do przygotowanej tortownicy wlewac ciasto na srodek formy po dwie lyzki,
na przemian jasne i kakaowe.
Piec w piekarniku 170 st.C (termoobieg) okolo 45-50 minut.
Po upieczeniu posypac cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz