wtorek, 19 listopada 2013

Przepis na sernik z brzoskwiniami

                      Sernik z brzoskwiniami


 Ciasto:
 3 szklanki maki
 4 lyzki cukru pudru
 1 lyzeczka proszku do pieczenia
 1 kostka masla
 5 zóltek

 masa serowa:

 750g sera bialego
 1 jajko
 1 budyn smietankowy
 1/2 kostki masla
 1/2 szkl. cukru

 dodatkowo:
 duza puszka brzoskwin
 5 bialek
 3/4 szklanki cukru

Ciasto:
 Make wymieszac z proszkiem do pieczenia , dodac maslo i posiekac.Dodac  reszte skladników i zagniesc.
 Wieksza czesc ciasta wylozyc na blache pokryta pergaminem, a reszte owinac w folie i wlozyc do zamrazalnika.

Masa:
 Miekkie maslo utrzec z cukrem , dodac zmielony ser , jajko i proszek budyniowy. Dokladnie utrzec.

 Brzoskwinie odcedzic i poprzekrajac na male kawalki.

 Bialka ubic na sztywno ,dodajac cukier .

 Mase serowa wylozyc na ciasto , poukladac brzoskwinie , przykryc piana , a na wierzch starkowac reszte ciasta. Piec  przez okolo 1 godzine w temp. 180st.C.