Sernik z brzoskwiniami
Ciasto:
3 szklanki maki
4 lyzki cukru pudru
1 lyzeczka proszku do pieczenia
1 kostka masla
5 zóltek
masa serowa:
750g sera bialego
1 jajko
1 budyn smietankowy
1/2 kostki masla
1/2 szkl. cukru
dodatkowo:
duza puszka brzoskwin
5 bialek
3/4 szklanki cukru
Ciasto:
Make wymieszac z proszkiem do pieczenia , dodac maslo i posiekac.Dodac reszte skladników i zagniesc.
Wieksza czesc ciasta wylozyc na blache pokryta pergaminem, a reszte owinac w folie i wlozyc do zamrazalnika.
Masa:
Miekkie maslo utrzec z cukrem , dodac zmielony ser , jajko i proszek budyniowy. Dokladnie utrzec.
Brzoskwinie odcedzic i poprzekrajac na male kawalki.
Bialka ubic na sztywno ,dodajac cukier .
Mase serowa wylozyc na ciasto , poukladac brzoskwinie , przykryc piana , a na wierzch starkowac reszte ciasta. Piec przez okolo 1 godzine w temp. 180st.C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz