poniedziałek, 27 lipca 2015

Smakowite lato.

Witam ,
Dzisiaj znów będą muffinki.
W tym roku zebrałam dużo czarnych porzeczek,z których zrobiłam dżemy klik.
Na jednym krzaczku pozostawiłam trochę owoców do podjadania.
Wczoraj zerwałam mała miseczkę porzeczek i zrobiłam rodzince muffinki porzeczkowe.



Przepis.
Składniki suche:
2 szklanki m
ąki 
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
Składniki mokre:
1 szklanka mleka
1 jajo 
1/2 szklanki oleju.


Miseczka czarnych porzeczek.

Wszystkie suche składniki wsypać do miski i  dobrze wymieszać ,w drugiej misce połączyć ze sobą mokre składniki.
Następnie składniki mokre przelać do miski ze składnikami suchymi i wszystko wymieszać,na końcu dodać czarne porzeczki i delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do papilotek.
Piec 15-20 minut w  uprzednio nagrzanym  piekarniku do 200 st.C.





                                                                                                         Pozdrawiam,Izabela