Dzisiaj znów będą muffinki.
W tym roku zebrałam dużo czarnych porzeczek,z których zrobiłam dżemy klik.
Na jednym krzaczku pozostawiłam trochę owoców do podjadania.
Wczoraj zerwałam mała miseczkę porzeczek i zrobiłam rodzince muffinki porzeczkowe.
Przepis.
Składniki suche:
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
Składniki mokre:
1 szklanka mleka
1 jajo
1/2 szklanki oleju.
Miseczka czarnych porzeczek.
Wszystkie suche składniki wsypać do miski i dobrze wymieszać ,w drugiej misce połączyć ze sobą mokre składniki.
Następnie składniki mokre przelać do miski ze składnikami suchymi i wszystko wymieszać,na końcu dodać czarne porzeczki i delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do papilotek.
Piec 15-20 minut w uprzednio nagrzanym piekarniku do 200 st.C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz