sobota, 22 lutego 2014

Ciasto makowe z migdałami

                                          Ciasto makowe z migdałami


                                                                                                                                                                                                                                        Składniki:     
200 g cukru
4 jajka
2 Śmietany 24%
1 paczka cukru wanilinowego
2 paczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki suchego ,zmielonego maku
2 1/2 -3  szklanki maki
4 łyzki wody




Wszystkie składniki wrzucić do miksera,dobrze zmiksować i przelać na blachę.
Piec w 180st.C    20-30 minut 

Masa :
1 1/2 puszki mleka skondensowanego słodzonego
1  1/2 kostki masla
3 paczki migdałow


 Mleko i masło o temperaturze pokojowej  wrzucić do miksera i zmiksować na puszysta ,kremowa masę.

Ostudzone ciasto przekroić na pół,
Na dolny blat ciasta nalozyć 3/4 masy i przykryc górnym blatem .
Na górny blat ciasta nałozyc resztę masy.
Migdały uprazyć na patelni,ostudzić  i wysypać na gore ciasta