piątek, 6 grudnia 2013

Ciasto z musem jablkowym i bita smietana, Schmandkuchen

Witam 
W dzisiejszym poście podaje Wam przepis na bardzo wyśmienite ciasto z musem jabłkowym.


 Ciasto z musem jabłkowym i bitą śmietaną.

składniki na ciasto:

4 jaja
3 szklanki maki
2 szklanki cukru
1 szklanka oleju
1 szklanka wody mineralnej
1 opakowanie proszku do pieczenia

2 słoiczki musu jabłkowego

2x200 gram śmietany kremówki
2x200 gram gęstej śmietany
Troszkę przyprawy do jabłecznika

Jaja utrzeć z cukrem,dodać pozostałe składniki na ciasto.

Piec w rozgrzanym do 200 st.C piekarniku przez 10 -20 minut.

Na zimne ciasto  nałożyć  mus  jabłkowy , posypać  przyprawa  do  jabłecznika,

Obić bita śmietanę.
Jak śmietana będzie już ubita to dodać do niej gęstą śmietanę i ostrożnie wymieszać.
Nałożyć masę śmietanową na ciasto .
Smacznego
Jest to przepis na dużą blachę






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz